Kaderesearch

Zoetermeer: een stad die het bezoeken meer dan waard is

Zoetermeer: een stad die het bezoeken meer dan waard is

Op minder dan zeven kilometer vanuit Den Haag vind je de Zuid-Hollandse stad Zoetermeer. Het is één van de snelst groeiende steden in de provincie. En qua grootte  staat het op de derde plaats na Rotterdam en Den Haag. Als Toeristisch trekpleister staat Zoetermeer nog in de kinderschoenen. Toch is het zeker de moeite waard om een dagje Zoetermeer niet over te slaan als je op vakantie bent in Zuid-Holland of weg wil voor een paar uur of dagen.

 

Het centrum

Zoetermeer heeft een mooi en modern winkelcentrum. In het stadshart zijn meer dan 300 winkels. Daarnaast is er een gezellig pleintje met een groot aanbod aan terrasjes , restaurants, cafés en bars. Net buiten het centrum vind je het oude gedeelte van de stad: de Dorpsstraat.

 

De Dorpsstraat

Het oude centrum van Zoetermeer is op loopafstand te vinden van het nieuwe centrum. Je kan er ook met het openbaar vervoer of de auto heen. Als je voor de auto kiest, dan is dat het ideale moment om je achteruitrijcamera set te gebruiken. In alle wijken in de stad spelen heel veel kinderen buiten. De kans dat je iemand per ongeluk aanrijdt is daardoor groter dan in andere kleinere steden.

 

Noord AA

Je avontuur in Zoetermeer eindig je het best aan de grote plas: Noord AA. Aan het water vind je een zandstrand, grasvelden en een aantal leuke restaurants. Een betere plek om te genieten van de zonsondergang vind je in Zoetermeer namelijk niet!

 

Zoetermeer is één van de snelst groeiende steden in Zuid-Holland. Op dit moment is het zelfs de op twee na grootste stad van de provincie. Een uitstapje of korte vakantie naar de prachtige stad is zeker een aanrader. In het centrum, de Dorpstraat en de Noord AA vind je gezellige terrasjes en restaurants om heerlijk te vertoeven.  Mocht je de stad met de auto bezoeken, dan is je achteruitrij camera te koop zetten niet nodig. In Zoetermeer kan je die namelijk goed gebruiken in het verkeer!

 

https://www.vanzwitserland.nl