Kade research
Image default
Business / Food and Related Products

Tips om jouw baby beter te laten slapen

Pasgeboren kinderen hebben nog geen vast dag-nachtritme. Tevens hebben zij om de 3 uur voeding nodig. Toch is slaap zeer belangrijk voor hun ontwikkeling. Je doet er dan ook goed aan om jouw kindje al na een paar maanden een goed ritme aan te leren. Dit is lastig, daar hij in het begin nog veel aandacht behoeft en niet altijd diep slaapt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een goede nachtrust te bevorderen. Welke? Je leest ze hieronder natuurlijk!

Indrukken beperken

Zorg er allereerst voor dat indrukken worden beperkt. Maakt jouw baby een geluidje, haal hem er dan niet direct uit. Hoeft de luier niet verschoont te worden, doe dit dan ook niet. Doe een klein lampje aan en ga ook op tijd weer weg

Geen slechte gewoontes

Leer jouw baby bovendien ook geen slechte gewoontes aan. Dit is bijvoorbeeld in slaap vallen tijdens de voeding of als ze bij je liggen. Wat je wilt, is stimuleren dat ze pas in slaap vallen als ze in hun eigen bedje liggen. Wanneer je dit niet doet, heb je kans dat ze juist wakker worden als je ze in bed legt.

Eigen bedje

Het is ook extreem belangrijk dat jouw baby ten alle tijden in zijn eigen bedje slaapt, en niet tussen papa en mama in. Een vaste slaapplek zorgt voor herkenning, gewenning, rust én regelmaat. Hoe meer jullie kindje tussen jullie in slaapt, hoe lastiger het ook weer is om het af te leren. Wil je geborgenheid stimuleren, wikkel jouw baby dan liever in een strak wiegdekentje of een zachte doek. Dit zorgt ook voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

De juiste wiegdekentjes, ledikantdekens en andere slaapmaterialen vind je bij Jut en Juul Lifestyle for Kids. Meer weten over deze webshop voor kinderen én voor mama? Klik dan de link hierboven aan.

 

https://www.jutenjuul.nl/