Kade research
Image default
Offers

Spieren opbouwen? Deze voedingstoffen heb je nodig!

Nu de feestdagen er weer op zitten is het weer tijd om terug aan het werk te gaan of weer aan het studeren te slaan. Daarnaast worden ook de sportactiviteiten, voor zover dat kan, weer opgepakt. Na gezellige feestdagen vol vrienden, familie, eten en drinken is het nieuwe jaar voor veel mensen weer een kans om goede voornemens op te stellen. Sporten en gezond eten zijn dan ook veel voorkomende goede voornemens. Maar wat is nu echt gezond eten? We vertellen je het graag in deze blog!

Eiwitten of proteïne

Door flink aan de slag te gaan in de sportschool of tijdens een training van je favoriete sport, beschadig je spiervezels. Eiwitten zorgen voor een sneller spierherstel, beter spierbehoud en dragen bij aan de groei van je spieren. Eiwitten komen vooral voor in kaas, vlees, kwark, peulvruchten etc. het kan echter knap lastig zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen, dit wordt nog een stuk lastiger wanneer je veganist bent. Dit is dan ook waar eiwitshakes van pas kunnen komen. Met een shake met vegan protein poeder krijg je snel de eiwitten binnen die je nodig hebt. 

Koolhydraten

Om je spieren optimaal te laten herstellen van intensieve trainingen en optimaal te laten groeien, is het eten van koolhydraten een must. Door koolhydraten te eten of te drinken tijdens of vóór je training, geef je je energie een boost en kun je dus harder en langer trainen. Voor het beste resultaat om binnen 30 tot 60 minuten na je training een maaltijd met eiwitten en koolhydraten te eten of te drinken.

Vetten

Nu horen we je denken: ‘Vetten?! Maar ik wil gewoon gezond eten en misschien wel een beetje afvallen!’. We begrijpen deze reactie uiteraard helemaal, maar van vetten eten word je niet perse dik. Lichaamsvet word namelijk veroorzaakt door overtollige calorieën. Het maakt dan ook niet uit of die calorieën uit koolhydraten, eiwitten of vetten komen. Vetten zijn ook goed voor je hormonale balans. Vetten regelen de testostoronbalans en daarmee ook de afscheiding van het groeihormoon voor de spiergroei. Echter zijn er ook minder gezonde vetten, zoals transvetten. Deze zitten vooral in snacks.

https://superfoodies.nl/