Kade research
Image default
Business / Food and Related Products

Manieren voor dove mensen om muziek te ervaren

Geluid is eigenlijk niks anders dan trillingen in lucht. Onze oren pikken deze trillingen op en sturen ze naar de hersenen die de trillingen interpreten en ons geluid laten horen. Voor dove mensen werkt dit iets anders. Er zijn verschillende niveaus van slechthorendheid en verschillende oorzaken voor doofheid. Je zou dus denken dat dove en slechthorende mensen niet van muziek kunnen genieten; niets is echter minder waar. Hieronder een paar manieren voor dove mensen om van muziek te genieten.

 

Trillende dansvloer

Een leuk idee om de ervaring van slechthorende en dove mensen op een festival of clubfeestje te verbeteren is de trillende dansvloer. Dit is een verhoogd stuk dansvloer met lichten en een speciale module die de dansvloer mee doet vibreren op de maat van de muziek. Een goed voorbeeld is de Sensefloor van 6d Creations.

 

Vertalers

Een andere manier voor dove en slechthorende mensen om van muziek te genieten is het gebruik van de doventolk. Veel muziek bevat teksten die vertaald kunnen worden door een doventolk. Er zijn doventolken die zich specialiseren in het vertalen van muziekteksten. Zie hier een leuk filmpje van een Wocka Flocka concert met een super enthousiaste doventolk.

 

Trillingen

Een steeds populairdere manier voor slechthorende en dove mensen om van muziek te genieten is het vasthouden van een ballon. In plaats van met hun oren nemen mensen de trillingen dan waar via hun handen. Onder anderen voor elektronische muziekstijlen kan dit een toevoeging zijn aan de ervaring van slechthorende en dove mensen.

 

Op zoek naar gehoorbescherming om zo lang mogelijk te kunnen genieten van muziek? Bekijk het aanbod van gehoorbescherming.

 

http://www.hethoorhuis.nl