Kade research
Image default
Business

Hoe kun je je diensten verbeteren?

Als ondernemer ben je constant bezig met het verbeteren van je bedrijf. Toch kan het zijn dat de dienst die jij verleent niet goed genoeg aansluit op de klantbehoefte. Dit betekent dat jij je diensten zal moeten aanpassen. Dit kun je doen door verschillende onderzoeken toe te passen. Bijvoorbeeld User Research of klantreis onderzoek.

 

Wat is user research?

User research wordt ook wel user experience research genoemd. Bij user research gaat het om het verzamelen van informatie van de klanten rondom het gebruik van de dienst. Door zo veel mogelijk informatie te verzamelen kan er een dienst worden ontworpen die voor de gebruiker of afnemer van de dienst logisch is. Zo hou je niet alleen bestaande klanten tevreden maar trek je ook nieuwe klanten. Omdat je je gebruikers door de user research intensief betrekt bij het ontwerpen, wordt de gebruikerservaring optimaal voor de gebruiker.

 

Wat is klantreis onderzoek

Bij klantreis onderzoek ga je meer opzoek naar informatie over waarom iemand jouw dienst kiest. Het is belangrijk om te zien wat jouw dienst voor de klant betekent. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld enquêtes rond te sturen aan klanten. Je komt erachter waarom klanten zaken met je doen waardoor je deze dingen kunt verbeteren. Je weet waar je op moet letten om klanten te trekken. Klantreis onderzoek wordt ook wel customer journey mapping genoemd, dit is een weergave van de interacties de klant met jouw bedrijf of dienst heeft.

 

Waarom zou je user research en klantreis onderzoek toepassen?

Als je user research toepast dan weet je wat mensen vinden van jouw dienst. Hierdoor kun jij je dienst aanpassen en zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. De kwaliteit van jouw dienst gaat dus omhoog. Hierdoor zijn mensen meer tevreden over jouw dienst en krijg je betere reviews. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor nieuwe klanten. Klantreis onderzoek laat daarentegen weer zien waarom mensen bij jou de dienst afnemen. Als je dit verbetert dan komen er ook meer klanten op jouw dienst af.

https://www.reveall.co/guides/ux-research