Kade research
Image default
Offers

Hoe gevoelig is de maag van je hond?

Een veelvoorkomend probleem bij honden is een gevoelige maag. Dit is dan ook een vervelend probleem, want honden kunnen je lastig vertellen waar ze last van hebben. Maar voor jou als baasje is dit ook zeer vervelend, je merkt namelijk wel dat de hond ergens last van heeft, maar je weet niet goed wat. Honden kunnen last hebben van allergieën en intoleranties, waardoor de maag en darmen gevoelig worden. Gelukkig zijn er een paar kenmerken wat te maken heeft met een gevoelige maag; het eten van gras, mest of poep. Daarnaast kan ook winderigheid en boeren voorkomen. Als deze symptomen een tijd aan houden is het verstandig om actie te ondernemen, het zou namelijk heel erg zijn voor je hond dat de klachten erger worden. 

De ontlasting van honden

Een slechte ontlasting is helaas voor niemand een pretje, dus ook zeker niet voor honden. Gelukkig is dit een punt waar je snel achter komt. Werp elke keer als je hond gepoept heeft even een blik op de uitwerpselen. Zo weet je hoe het met je hond gaat, als het diarree is dan is het een teken dat de hond last heeft van de maag. Als dit een tijd aanhoudt neem dan even contact op met een dierenarts, of probeer ander voer te overwegen.

Dit kunnen de symptomen zijn

Als je hond een opgebolde rug heeft een aangespannen buik en poten die iets te veel onder het lichaam staan, kan het zijn dat je hond last heeft van de maag. De andere symptomen kunnen het eten van gras zijn, winderigheid, diarree, braken en je hond kan beginnen te kreunen. Maar het kan ook zijn dat je vaak van voeding wisselt en dat de maag daardoor van streek is. Een tip is dus; wissel niet te vaak van voeding en ververs het drinkwater regelmatig. 

Meer informatie nodig?

Gevoelige honden hebben vaker last van hun maag dan de meeste honden. Als je een van de symptomen een langere periode merkt, probeer dan eens ander voer uit. Bij de partij Bellfor hebben ze speciaal voer voor honden met een gevoelige maag en/of darmen. Zo weet je zeker dat je het juiste voer aan je hond geeft.

https://nl.bellfor.info/