Kade research
Image default
Business / Food and Related Products

De beste Fairtrade producten bij elkaar

Als je de nieuwe Delhaize folder eens doorneemt, dan zul je hier een groot aantal producten in aantreffen die gemaakt zijn door Fairtrade bedrijven. Met andere woorden, producten die niet alleen lekker en goed voor je zijn, maar waar je jezelf ook goed bij kunt voelen. Het is dan ook de moeite waard om eens in de winkel te kijken wat er allemaal op het gebied van Fair Trade te krijgen is. 

Wat is Fair Trade nu precies? 

Je hebt vast wel eens van Fair Trade gehoord. Dit staat, zoals de naam al zegt, voor eerlijke handel. Veel van de producten die wij in onze winkels kunnen kopen worden geproduceerd in ontwikkelingslanden. Lange tijd ging het onderhandelen over prijzen met de producenten niet heel eerlijk en werden hardwerkende boeren onderbetaald. Dankzij het Fair Trade principe is daar een einde aan gemaakt. Er zijn nu eerlijke prijzen, goede omstandigheden en er wordt dankzij Fair Trade een einde gemaakt aan kinderarbeid. Het product dat je koopt is dan wel een beetje duurder, maar je draagt er enorm veel mee bij aan de samenleving! 

Welke Fair Trade producten zijn er te koop? 

Er zijn in de winkel heel wat Fair Trade producten te krijgen. Een van de eerste producten op dit gebied was de koffie van Max Havelaar. Eerlijke koffie waar je van kunt genieten zonder een bezwaard gemoed. Maar ook de bekende chocolade van Tony Chocolonely is gestoeld op het Fair Trade principe. Het is dan ook de moeite om eens een van deze producten te kopen. Uiteraard is er nog veel meer te krijgen. Groente, fruit, thee… Je kunt bij de supermarkt om de hoek steeds meer Fair Trade producten kopen, maar er zijn inmiddels ook steeds meer winkels die exclusief dit soort producten verkopen. Denk daarbij onder andere maar eens aan De Wereldwinkel. Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen wat er op het gebied van Fair Trade producten allemaal te krijgen is. Je steunt daarmee een groep mensen die het niet makkelijk hebben.

https://www.folderbode.be/nl/