Kade research
Image default
Business / Food and Related Products

Berg uw wijncollectie goed op

Bent u een echte wijnliefhebber en hebt u een wijncollectie in huis? Dan zit u bij dit artikel goed. In dit artikel worden er namelijk tips gegeven over het bewaren van uw wijncollectie. U wilt deze natuurlijk wel op de juiste manier bewaren. Het zou zonde zijn wanneer de kwaliteit van uw wijnflessen omlaag zouden gaan omdat u deze niet goed bewaard. Kies bijvoorbeeld voor een ruimte waarbij de wijnflessen niet kunnen gaan trillen. Deze trillingen zijn slecht voor de kwaliteit van de wijn, en dit wilt u natuurlijk voorkomen. Om er voor te zorgen dat deze flessen niet gaan trillen, zou u er voor kunnen kiezen om uw collectie op te bergen in een wijnklimaatkast met 3 zones. Hierbij zullen uw flessen altijd stil liggen en worden trillingen zoveel mogelijk vermeden. In het restant van dit artikel zal u meer tips krijgen over het bewaren van uw wijncollectie.

Hoe moet u uw wijncollectie bewaren?

Door uw wijnflessen goed te bewaren zullen deze op dezelfde kwaliteit blijven als wanneer u ze gekocht hebt. Zoals u hiervoor hebt kunnen lezen mogen de flessen niet kunnen trillen, maar daarnaast zijn er nog meer belangrijke aandachtspunten. Zo is de temperatuur ook heel belangrijk. U wilt een fles met witte wijn natuurlijk alleen maar serveren onder de 11 graden, want anders zal deze veel minder smaken. Daarbij wilt u ook geen bewaarplek waarbij de temperatuur heel erg kan schommelen want dit komt de kwaliteit ook niet ten goede. Kies daarom voor een wijnklimaatkast met 3 zones zodat u meerdere zones hebt voor het opbergen van uw wijnflessen. Hierdoor kan u per zone en dus per wijnsoort een temperatuur bepalen. U weet dan zeker dat u van elke wijnsoort optimaal kan genieten.

Bewaar uw collectie met de wijnklimaatkast met 3 zones

Door gebruik te maken van de wijnklimaatkast met 3 zones weet u zeker dat uw collectie in goede handen is. Met deze kast weet u ook zeker dat de flessen in het donker worden bewaard, iets wat ook essentieel is. Zonlicht kan de kwaliteit van uw wijn namelijk ook aantasten. Wacht daarom niet langer en schaf snel zo’n kast aan.

https://www.eurocave.nl/wijnkasten/