Kaderesearch

4 simpele manieren om je huis een nieuwe uitstraling te geven

Valt jouw huis niet op tussen de andere woningen? Wil je dat je huis juist een unieke uitstraling heeft in de straat? Maar heb je geen flauw idee wat je hiervoor het beste kunt doen? Geen probleem – in dit artikel vind je 4 simpele manieren om jouw huis een compleet nieuwe uitstraling te geven.

In veel wijken in Nederland is het straatbeeld vrijwel hetzelfde. Alle huizen lijken om elkaar en het is dat er huisnummers zijn, anders zou je zo bij de verkeerde aanbellen. Maar toch zie je met een klein blokje om al veel manieren waarop mensen hun huis uniek proberen te maken. Iedereen heeft zijn eigen dingen voor de ruit staan en er hangt van alles aan de buitenmuur. Maar dit zorgt er toch weer voor dat veel huizen er hetzelfde uitzien. Er moet dus een betere manier zijn om je huis uniek te maken, toch?

Op zoek naar inspiratie om je huis te verbeteren?

Als je serieus bent om je huis een nieuwe uitstraling te geven waarmee je complimenten van de hele buurt ontvangt, dan hebben we hier een lijst opgesteld die jouw huis een unieke look zullen geven. Daarnaast heeft elke aanpassing ook zijn eigen voordeel. Sommigen zullen naast een verbetering in stijl ook je energierekening verlagen. Neem een kijkje of je er wat tussen ziet staan wat bij jou en je woning past.

Leg een dakkapel aan

Een dakkapel zorgt er niet alleen dat je huis er mooier en interessanter uitziet, maar het zorgt er ook voor dat je zelf een beter uitzicht hebt over de buurt. Je (slaap)kamer zal lichter zijn en je kunt gemakkelijker naar buiten kijken. Ook al hebben steeds meer moderne huizen al een dakkapel, het kan een zeer groot verschil maken als je huis al iets ouder is en de rest van de wijk er geen heeft.

Installeer zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de ultieme manier om jouw huis te onderscheiden van je buren. Kies voor een beter milieu en installeer zonnepanelen aan de zonnige kant van je woning. Waar ze vroeger nog een fikse investering waren, zijn ze tegenwoordig stukken goedkoper geworden. Als jouw huis de hele dag zon vangt is er dus geen excuus meer om geen panelen te installeren.

Schilder je huis

Als je geen geld of zin hebt voor de vorige 2 manieren, dan kun je er ook voor kiezen om je huis te schilderen. Door de kozijnen en deuren (en misschien wel het hout) een andere kleur te geven dan het standaard wit, kun je al gauw zorgen voor een compleet nieuwe uitstraling. Je zult versteld staan hoe grote impact een kleine aanpassing in kleur zal hebben.

Kunststof kozijnen voor je ramen

Vervang je oude vensterbanken voor nieuwe kunststof kozijnen en je ramen zullen er compleet nieuw uit zien. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en tinten zodat de kozijnen perfect bij de rest van je huis zullen passen. Daarnaast zorgen kunststof kozijnen vaak ook voor een betere isolatie. Je zult daarnaast dus minder gaan betalen voor je energieverbruik.

 

 

https://www.schipperkozijnen.nl/dakkapellen