Kaderesearch

Verblijven in Gdynia

Gdynia is een plaatje in Polen gelegen aan de Baltische zee. Het is een belangrijke havenstad in Polen. Het plaatsje heeft geen stranden maar beschikt wel over een grote boulevard en een pier waar het erg druk kan zijn met de vele gezinnetjes. Samen met de nabijgelegen plaatsen Gdansk en Sopot maakt het onderdeel uit van de agglomeratie Trójmiasto.

Bezienswaardigheden

In tegenstelling tot de andere twee plaatsjes in de agglomeratie Trójmiasto heeft Gdynia geen historische binnenstad of een noemenswaardig nachtleven. Aan de pier liggen twee bekende boten die beide tegenwoordig voor museum doorgaan. De Dar Pomorza is onderdeel van het Maritiem Museum van Gdansk en dus tegen betaling te bezoeken. De driemaster is gratis te bezoeken met een Touristcard met sightseeingticket. Deze driemaster staat ook wel bekend als een van de mooiste schepen van de wereld.  Een ander schip aan de pier is de Blyskawica, letterlijk vertaald: Bliksemflits. Dit schip werd tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen Duitsland gebruikt als torpedojager. Tegenwoordig is ook dit schip omgetoverd tot een museum.

Aan het einde van de pier zelf staat het monument voor Jozef Konrad Korzeniowski, een Poolse schrijver. Vlakbij staat het metalen sculptuur genaamd ´Het spel van de masten´. Vanaf dit monument heb je aan de ene kant een mooi uitzicht over de Baltische zee en aan de andere kant prachtig zicht op een groot deel van Gdynia zelf. Vlakbij staat ook het zeeaquarium van Gdynia. Vol met de bekende zeevissen, koralen en andere zeeorganismen.

Eetgelegenheden en Hotels

Zoals de locatie van het plaatsje verraad zijn er vooral veel visrestaurants te vinden in Gdynia. Voor de meeste restaurants kun je het beste richting de Swietojanska en de Wladyslawa IV lopen. Een echte aanrader is Het Scandinavische restaurant GaRD gelegen in het Courtyard Hotel Gdynia. Wat verdere hotels betreft zijn deze in grote getalen bij de boulevard te vinden.

Vervoer naar Gdynia

Gdynia zelf heeft geen luchthaven maar  binnen 35 minuten ben je bij Gdansk Glówny, het treinstation van Gdansk. Als je iets langer onderweg bent ben je bij Gdansk Lech Walesa airport. Er zijn meerdere treinen die meerdere malen per dag vanuit het zuiden naar het noorden van Polen rijden met als eindstation Gdynia. Dit is een relatief klein station maar is voor deze reis ideaal. Via Gdansk kan richting het westen worden gereisd wat zo bij elkaar een tal van opties bied. Natuurlijk zou Gdynia geen echte havenstad zijn als het geen bootverbinding had. Vanuit Gdynia kan je onder andere met de boot naar Scandinavië varen.

https://gardtastescandinavian.com/pl/gard-gdynia/